Slender


     Bir kaç hafta önce tesadüfen bulduğum bir oyunu indirdim.Oyun hakkında bildiğim tek şey 8 tane kağıt parçasını ormanın içinde bulmam gerektiğiydi.Açıkçası bu kadar korkunç olacağını pek tahmin etmemiştim.Oyunu indirdiğimde saat gecenin 3'ü falandı sanırım ve tek başıma olmam da biraz ürküttü beni.
     Oyunun amacına geçersek paranormal bir yaratık olan Slender Man ile ilgili toplam 8 tane el yazısı ile yazılmış kağıt bulmanız gerekiyor.Söylerken çok basit görünse de oynarken öyle olmuyor.Ben en fazla 3 tanesini bulabildim.Aşağıda bir resmi var şöyle;




    Oyunu oynamanın pek bir zorluğu yok sadece dikkat etmeniz gereken birkaç şey var.Slender Man ile her karşılaştığınızda akıl ve ruh sağlığınız bozuluyor.Bu yüzden Slender Man'e direkt bakmamalısınız ya da uzun uzun yüzüne ışığı tutmamalısınız.Ayrıca elinizdeki fenerin bir de pil ömrü var o yüzden gerek duymadığınızda feneri çok fazla kullanmamalısınız.Pil ömrü gibi sizinde bir dayanma gücünüz var bu yüzden çok hızlı koştuğunuzda bu gücünüz de azalacağından sadece ihtiyacınız olduğunda koşup diğer zamanlarda yürümelisiniz.
 
Oyunun kontrol tuşları da şöyle;

W,A,S,D: Sağa sola ileriye ve geriye gitmenizi sağlar.(Ayrıca yön tuşları da tercih edilebilir.)
Mause : Etrafınıza bakmanızı sağlar.
Sol Mause: Bulduğunuz kağıtları almanızı sağlar.
Sağ Mause: Feneri açıp kapatmanızı sağlar.
Sol Shift : Koşmanızı sağlar.
Q : Yakından bakmanızı sağlar. (zoom-in)
E : Uzaktan bakmanızı sağlar. (zoom-out)



Oyunun çıkış noktası ise bir mitolojiye dayanıyor.Hikayesini de kısaca özetlersek;
   Mitolojik bir karakter olan Slender Man görenler tarafından uzun, ince yapılı, siyah takım elbiseli ve yüzü ifadesiz bir paranormal yaratık olarak tarif ediliyor.Efsaneye göre kollarını dilediği zaman uzatıp kısaltabiliyor. Sırtında ise yüzgeç gibi eklemleri olduğu söyleniyor. Gizli güçleri sayesinde karşısındakinin hafıza kaybına yol açma, uykusuzluk, paranoya ve slendersickness adı verilen bir öksürük nöbeti, fotografik hafızada çarpıtma gibi rahatsızlıklara yol açabiliyor.Ayrıca istediği zaman da kendini ışınlayabiliyor.
  Efsane ile ilgili bir kaç fotoğraf da var;


Resimleri büyütmek için resmin üzerine tıklayın.
Resimleri büyütmek için resmin üzerine tıklayın.
Resimleri büyütmek için resmin üzerine tıklayın.

   Oyunun bir de ikincisi de varmış.Henüz yayınlanmadı fakat grafiklerinin resimden de anlaşılacağı üzere daha iyi olduğunu söyleyebilirim.Tam adı ; Slender Man: The Arrival imiş.İkinci oyun hakkında pek bir bilgim yok fakat söylentilere göre oyunda çekim yapabilecekmişiz ve bu çekimleri de sosyal paylaşım sitelerinde yayınlama şansımız olacakmış.



    Umarım oyunun sonunu getirirsiniz.Zira ben başaramadım.İyi oyunlar!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder