Machinarium

     
     Bir iki hafta önce indirdiğim bir oyunu paylaşmak istedim. Ama önceden uyarayım boş bir zamanınızda oynamanız tavsiye edilir :)

Oyunun tüm grafikleri elle çizilmiş flash tabanlı puzzle adventure tarzında bir oyun. Fon müzikleri ve görüntüleri insana keyif veriyor gerçekten. Neyse oyuna geçeyim;

   Oyunda bir robot var önce robotunuzun elini kolunu tamamlıyorsunuz ve maceraya başlıyorsunuz. Robotunuzun boyu uzayıp kısalabiliyor. Bu sayede nesneleri toplamanız kolaylaşıyor. Gerisinde biraz bulmaca yeteneği biraz mantık ve düşünce gücü yetiyor. Zaten oyunun içerisinde bir ipucu kitabı da var. Fakat kitabı açmak için bile oyun oynamanız gerekiyor. Oyun içinde oyun oynuyorsunuz vesselam.

     Oyunun en kolay tarafı da herhangi bir dil bilmeseniz de oynayabilmeniz.Mesela ipucu kitabını açtıktan sonra herşey şekillerden ibaret hiç bir yazı yok.Oyundan birkaç görüntü paylaşırsam daha açıklayıcı olur belki de.

Bu ipucu kitabı

Bu da kitabın açılmış hali
Oyundan bir görüntü

       Oyunla gerçekten gece gündüz uğraştım desem yeridir.Bittiğinde içimi bir hüzün kapladı bile diyebilirim.İşte o acı tablo =)


     Çok sıkıldım ne yapsam diye düşünenlerin bir an önce indirip oynaması gereken bir oyun bence.


1 yorum: